Pagina's

zaterdag 1 december 2012

De kruidnoot!

Would you like the recipe in English: mail to:  jacobien@cobuse.nl
Gereedschap:
Weegschaal, kom, bakplaat en bakpapier, mesje, lepels, vork.
Ingrediënten:
Zelfrijzend bakmeel of Bloem + bakpoeder, suiker, kaneel, speculaaskruiden, zout, boter en melk.










Aan de slag
-Oven voorverwarmen op 180°C /gas 2-3. 
-Meng de droge ingrediënten:
200 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder of 250 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram rietsuiker
3 eetlepels poedersuiker
3 a 4 theelepels speculaaspoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout
Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed, met de hand, een glad deeg
100 gram boter. Nu komt het heerlijke werkje, de boter door het meel rubbelen met je handen! Je wrijft de boter en het meel door elkaar heen. 
Melk: 3 á 4 eetlepels lepel voor lepel toevoegen. Kneed het deeg snel door. 
 Hoe langer je kneedt des te steviger, minder bros, de kruidnootjes worden.
Het deeg even in de koelkast laten opstijven, min. 15 minuten.
-kleine balletjes van rollen, maar zoals je op de foto ziet kunnen er ook koekjes gemaakt worden.
-Op bakpapier leggen, niet te dicht bij elkaar.
-10 á 15 minuten bakken afhankelijk van uw oven. Vaak gaat een heteluchtoven iets sneller dan de elektrische oven.
Check na 10 minuten.

Het kruidnootjes zijn klaar wanneer de buitenkant licht hard is en de binnenkant nog iets zacht.
Het kruidnootje zal na het bakken nog iets in drogen, dus laat ‘m niet in de oven volledig krokant worden.

Lekker genoeg om weg te geven!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten