Pagina's

dinsdag 27 november 2012

-Huisje van Chocolade-

Oh, jongens wat heerlijk de surprisetijd is in volle gang.

Heb je je slaapkamerdeur al beplakt met:
Niet binnenkomen! of KEEP OUT! of een andere duidelijke tekst?

Loopt je moeder al met de handen in het haar, waar is de schaar?
Waar is het plakband, is er nog inpakpapier? Dolle pret!

Dit huisje van chocolade is om je vingers bij af te likken zo leuk om te maken. Als je cadeautje er niet in past kan je er een gedichtje in doen en het cadeautje laten zoeken.
Wat heb je nodig:
-300 gram chocolade: puur of melk.
-bakpapier
-een kwastje of klein mesje om de chocolade mee uit te smeren en onderdelen vast te plakken.
-gladde bakplaat of ondergrond.
-een goede ondergrond voor het huisje. Je kan het huisje ook in een schoenendoos doen en die versieren.
_______________________________
De chocolade hoeft je niet te tempereren.
-Het Tempereren van chocolade is het opwarmen en afkoelen van de chocolade, zodat de cacaokristallen uit harden en de chocolade hard en glanzend wordt. Als je dit wel wil doen, moet je even naar het filmpje van Jules Cooking kijken, te leuk! 
klik hier!
De choco kan je ook koelen door de choco in een andere kom te doen en te blijven roeren.
Of smelt de 4/5 deel van de choco en voeg de nog niet gesmolten choco later toe. Zo koel je ook de choco. De temperatuur meten met je mond doe je via een lepeltje, wel zo fris.
_______________________________________

Als je de chocolade niet tempereert blijft hij bij verwerking wat plakkerig, maar dat vind ik wel mooi juist.
het is en blijft een surprise.

Aan de slag:
Brokkel de chocolade en verwarm au bain marie. Laat een ouder even helpen.
Leg een stuk bakpapier op een bakblik
-Smeer een dikke laag chocolade over het bakblik. 
Laat nog een klein beetje in het pannetje/kommetje zitten. Dit heb je nog om de delen van het huisje tegen elkaar te plakken.
-Je kan nu al kiezen om een bepaalde vorm te maken, maar je kan ook eerst de dikke laag wat laten afkoelen.
Smeer echt een dikke laag, zonde als je choco steeds afbreekt als je er mee aan het werk bent.
-Snij de raampjes en deurtjes eruit. 



Als de chocolade goed droog is kan je gaan plakken.
Verwarm het beetje chocolae wat je nog over had in de magnetron, 15 sec of zo.
Gebruik een paar glazen of iets anders zwaars om de muren van  je huis mee te stutten tot de chocolade droog en hard is.

Volgens mij moet het zo lukken. Heel veel plezier. Wat boft de ontvanger met deze surprise!

Als je vragen hebt mail me dan: jacobien@cobuse.nl










Geen opmerkingen:

Een reactie posten